De uitvaart

witte-roosUw verdriet krijgt bij ons de ruimte

U kunt ons dag en nacht bellen om een overlijden door te geven. Wij staan met professionele mensen voor u klaar. De eerste zorg voor de overledene en de nabestaanden. Het bespreken en vormgeven van de uitvaart, gewoon bij u thuis of een nader te bepalen locatie. In een vertrouwelijke en persoonlijke sfeer helpen wij u om invulling te geven aan het afscheid.

 

Een uitvaart die bij u past

In de korte tijd tussen het overlijden en de uitvaart moet er veel besproken en geregeld worden. Wij kunnen u de rust en ruimte bieden om de juiste keuzes te maken. Van afscheidslocatie, muziek, uitvaartkist, urn tot een koets met paarden of een rouwstoet in grijs of zwart. De uitvaartverzorger, met kennis van de lokale gebruiken en gewoonten, kan u hierover uitgebreid informeren en adviseren.

 

Begraven

Wordt er gekozen voor begraven dan is de begraafplaats erg belangrijk. Als er een familiegraf is dan is het duidelijk waar de overledene begraven gaat worden. Als dat niet het geval is moet er een keuze worden gemaakt.

Omdat een graf vaak een plek is waar nabestaanden nog eens terug willen komen, is het raadzaam te letten op de omgeving en de bereikbaarheid. Wij kunnen u adviseren bij de keuze van de begraafplaats en van het graf.

U kunt kiezen uit een algemeen graf of een graf voor bepaalde tijd. Voor elk graf gelden op elke begraafplaats andere regels. Dit geldt ook voor het eventueel te plaatsen gedenkteken. Wilt u meer weten over een bepaalde begraafplaats dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Ook kunt u bij ons terecht voor informatie over gedenkstenen.

 

Cremeren

Gaat de voorkeur uit naar cremeren dan kunt u gebruik maken van ieder crematorium, afhankelijk van uw wensen en het aantal aanwezige gasten. Ook zijn er veel mogelijkheden om de as een bestemming te geven.

Behalve verstrooiing van de as op land of op zee was er vroeger alleen de mogelijkheid as bij te zetten in een nis.
Tegenwoordig kunnen nabestaanden de urn plaatsen in een urnentuin, een urnengraf kopen, de as meenemen naar huis of een andere plaats. We informeren u graag over de vele mogelijkheden.

 

windmolen